Tillbaka till fotosidan

Eva G
Namn: Eva G
Född: 1971
Bor: Umeå
Intressen: Min familj, andlighet samt andlig och personlig utveckling, alternativ hälsovård och mat, musik, att gå och cykla i naturen, läsa böcker, tillverka bilder. Att njuta av livet, utvecklas och ständigt lära mig mera.
Sysselsättning: Arbetar sedan maj 2007 25 % som arkivassistent (OSA anställning), det är precis vad jag orkar med…tyvärr ibland för mycket… Men det fungerar bättre än något annat jobb jag någonsin haft och jag trivs för första gången i mitt liv med ett arbete. Har arbetat som lokalvårdare och förskollärare tidigare. Inget av dessa funkade för mig. Jag gjorde ett bra jobb men jobben gjorde bara dåliga saker för mig. Men man lär sig av allt.
Studier: Estetisk praktisk linje Bild (gymn). Ettårig konst och hantverklig utbildning, Nyckelviksskolan, Lidingö. Förskollärarlinjen 100 p Umeå Universitet. Etnologi 60 p Umeå Universitet. Skapande musik 40 p Umeå Universitet.
Hemsida: www.eeevapleva.blogspot.com
Fri text: Mycket lyckligt gift och mamma till fjortonårig son som också har Asperger syndrom. Vegetarian, antisexist, sångerska och låtskrivare (dock ej känd sådan, hehe). En levande motsägelse, både mycket andlig och mycket jordnära, både för blyg och för "utgående"… Kaotisk och strukturerad…m.m. i samma stil; allt i ett. Jag fick min Aspergerdiagnos 2005. På det stora hela är jag mycket glad över diagnosen eftersom det har förklarat mycket för mig om mina svårigheter i livet och gett mig möjlighet att kunna leva på ett sätt jag kan klara av.

Förutom AS har jag tyvärr även en ganska skraltig fysisk hälsa, bland annat flera födoämnesallergier och intoleranser. Alternativa metoder har dock hjälpt mig att bli allt friskare.

Mycket ensamhet och meditation är väldigt viktigt för mig. Jag orkar väldigt sällan träffa folk bortsett från min familj och de jag måste träffa genom arbetet. Men en trevlig fest ibland med trevliga vänner är alltid roligt! Vänner har jag aldrig haft svårt att få, jag orkar bara inte träffa dem så mycket då de flesta sociala situationer gör mig överansträngd.

Musik är bland det viktigaste i mitt liv och förutom att lyssna, sjunga och skriva egna låtar, älskar jag att se band live. Har en förkärlek för metal, särskilt thrash-metal, men allt från blues, country, till rock, punk, jazz, goth, rockabilly och psychobilly m.m. kan vara underbart! Hade under ett par år ett band men min energi och hälsa räckte inte till det. Jag jobbar ständigt på att försöka förbättra min hälsa och min ork så att jag ska få kraft att ägna mig mer åt musikskapande igen!

Det mesta av min tid går åt till att ta hand om mig själv, min familj och mitt hem, mer orkar jag inte.

[Info senast uppdaterat: 2010-02-02]

Tillbaka till fotosidan

Denna sida är en del av Asperger-Sverige - www.asperger-sverige.se