Tillbaka till fotosidan

Malin W
Namn: Malin W
Född: 1970
Bor: Kristianstad men är född och uppvuxen på västkusten/Göteborg.
Intressen: Intressen: Är "periodare" och har märkt till min stora förtjusning att "gamla" intressen kommer tillbaka efter några års uppehåll. Just nu är det handarbete, företrädesvis stickning, sociologi och förvaltningsekonomi och hundar (har ingen men läser ALLT om hundar jag hittar och pratar med hundägare så fort jag får chansen). Tidigare intressen har bl a varit sömnad, matlagning, navigation (har tagit lilla skepparexamen + lite till men aldrig ägt nån båt), scrapbooking, katter och gnagare, krukväxter. Jag läser alltid en eller par kristna böcker parallellt med mina andra intressen. Jag är kristen. Jag har ingen TV men använder Internet mycket men nu ska jag flytta ut till landet och där finns inget bredband så jag får ändra mina vanor lite. Jag har ett fått ett stort behov av tystnad och lugn, en ren och hälsosam livsstil och äter i princip veganmat fast mest bara frukt sedan en tid tillbaka och känner att jag mår riktigt bra av det.
Sysselsättning: Jag har en projektanställning för Lunds Universitet i ett projekt kring att utmana hemlösheten i Sverige, där jag förövrigt har en del andra tillfälliga uppdrag på socialhögskolan emellanåt också. Tjänsten är enbart 33 timmar i månaden och försörjningen klarar jag tack vare att jag har sjukersättning som jag fick efter en svår kris och ett socioemotionellt sammanbrott i början på 2000-talet. Utöver detta har jag ideella engagemang bl a på en friskola för elever med behov av särskilt stöd i skolan samt i Attention Nordöstra Skåne. Tidigare har jag haft bokförlag och föreläst mycket om bl a Asperger syndrom utifrån egen erfarenhet av att vara mamma till barn med Asperger och själv ha diagnosen
Hemsida: www.wimsa.se (där finns också en länk till en blogg som jag skriver).
Fri text: Jag fick min diagnos Asperger syndrom (och ADHD) i slutet på 90-talet, när jag var vuxen, men hela min uppväxt har präglat mitt "utanförskap" och svårigheten att inte kunna tolka andra människors sociala signaler har gjort mig handikappad. Idag känner jag en stor tacksamhet över att jag blivit lugnare, "mognare" och tryggare ju äldre jag har blivit och framförallt efter hårt arbete med min återhämtning efter sammanbrottet och åren i psykiatrin och även drogmissbruk som följde. Och i takt med detta, tycks mina sociala svårigheter minska. Men nu bryr jag mig inte så mycket längre. Jag har några nära vänner som betyder mycket och de flesta som bara känner mig ytligt skulle aldrig ana att jag brister i sociala samspel. Fram tills för ca ett år sedan hade jag insatser från kommunen, bl a boendestöd men idag har jag ingen insats alls från något håll och jag försöker anpassa min omgivning så den passar mig istället för tvärtom :-)

[Info senast uppdaterat: 2009-08-09]

Tillbaka till fotosidan

Denna sida är en del av Asperger-Sverige - www.asperger-sverige.se